martes, 14 de febrero de 2012

EL PROJECTE DE LA FALLA MONT DE PIETAT “ EDUCANT PER A LA SOLIDARITAT I LA INTEGRACIÓ” REP UN DELS PREMIS DEL PROGRAMA DE COOPERACIÓ AMB LES ASSOCIACIONS DE LA COMARCA DE L’HORTA PATROCINATS PER LA “FUNDACIÓ HORTA SUD” I CAIXA POPULAR.

Dijous passat, 9 de febrer reberem un dels premis del Programa de Cooperació amb les Associacions de la Comarca de l'Horta Patrocinats per la "Fundació Horta Sud" i Caixa Popular

En un acte realitzat en Centre Jove de Xirivella, la Fundació Horta Sud i Caixa Popular han lliurat a set projectes associatius comarcals els 9.000 euros del Programa de Cooperació amb les Associacions de la Comarca de l'Horta.

L'acte, presidit per l'Alcalde de Xirivella Enrique Ortí, el president de la Fundació, Alfred Domínguez i el Director de Màrqueting de Caixa Popular José Mª Company, va contar amb l'assistència d'un centenar de representants del teixit associatiu i polític de la comarca.

Amb aquesta convocatòria estes dos entitats pretenen impulsar i enfortir el teixit associatiu de la comarca com fonament per a la participació i la convivència.

Projectes premiats

La història d'Alaquàs als Centres Educatius Quaderns d'Investigació i Interampa Alaquàs.  ( premiat amb 1.500 €)

Implicar amb xarrades, lectures i sessions formatives a les AMPES i pares i mares en la història d'Alaquàs

Recuperar l'Horta és possible Gent de l'Horta, Enginyeria sense fronteres, Arreu, Pachamama, Ecomediterrània, El Penó, CEV Aldaia i altres. (Premiat amb 1.500 €)

Gestió d'horts ecològics comunitaris, xerrades i tallers, bancs de llavors locals, mercat ecològic i solidari, manual d'agricultura ecològica…

Interculturalitat: Comunitat oberta al món AMPA Blasco Ibáñez i AAVV de Museros (Premiat amb 1.000 €)

Crear un espai de participació multicultural en l'escola per a desenvolupar actituds de respecte i acceptació de la diferència.

Oci Nocturn Menys Graus, Ases i Compases, Sushi Tean, Incidendia Detectada, Teatre Vees, Consell Joventut Mislata i Esplai Tabalet. (Premiat amb 1.000 €)

Oci alternatiu i participació per a joves amb activitats musicals, tallers, jocs lúdics, gastronomia, esport, humor, o excursions.

Educant per la solidaritat i integració Falla del Monte Piedad de Xirivella i diverses associacions benèfiques. (Premiat amb 1.500 €)

Treballar en protegir els drets de la infància i col·laborar amb ONG's i associacions socials.

L'esperança és un espill penjat en el futur Falla Cronista Vicent Beguer de Torrent junt altres col·lectius. ( Premiat amb 1.500 €)

Projecte que junta solidaritat i activitats amb associacions solidàries que es plasmarà al seu monument

Trobada d'associacions 2012 Escola de Cases, F. Movimiento Ciudadano, AAVV Barrio San Francisco, Club Muntanya Manises i altres. (Premiat amb 1.000 €)

Amb unes jornades de dos dies amb ponències, grups de treball, concerts i experiències, tractar de potenciar la cooperació entre associacions.